Osaako lapsesi toimia, jos sinulle sattuu tapaturma?

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen Punainen Risti on tuottanut koko perheelle sopivat ensiapuohjeet. Ensiaputaitoja voi nyt opetella omassa olohuoneessa Lapsiperheen auttajataito -materiaaleista. Lapsikin osaa auttaa.

Lapsiperheen auttajataito -materiaaleista lapsikin oppii 112-sovelluksen käytön, kääntämään ihmisen kylkiasentoon, sitomaan nilkan nyrjähdyksen ja tyrehdyttämään nenäverenvuodon.

MAINOS

Aikuiset oppivat myös irrottamaan tukoksen lapsen hengitysteistä.

Ensiaputaitojen hallinta on tärkeää nyt, koska kotona, puutarhassa ja mökillä vietetään paljon aikaa. Suomessa sattuu vuosittain miljoona tapaturmaa.

– Suurin osa, eli 800 000 tapaturmaa vuodessa, sattuu kotona ja vapaa-ajalla, sanoo terveyden ja ensiavun asiantuntija Kristiina Myllyrinne Suomen Punaiselta Ristiltä.

– Lapsilla on luontainen halu auttaa. Aikuisen vastuulla on opettaa lapselle vähintään 112-älypuhelinsovelluksen käyttö. Varmasti palaamme auttajataitojen pariin vielä toisenakin iltana, sanoo perheen äiti Emilia Jokiaho.

Punaisen Ristin viikon nettisivuilla pääsee testaamaan myös, onko oma koti turvallinen. Lapsiperheen turvallisuustesti kiinnittää huomion kodin vaaranpaikkoihin ja opastaa parantamaan kodin turvallisuutta.

Lapsiperheen auttajataidot ja kodin turvallisuustesti osoitteessa punainenristi.fi/punaisenristinviikko.
Punaisen Ristin viikko on ensiavun teemaviikko, jota vietetään 3.-9.5.

MAINOS
Edellinen artikkeliFagerkullafest jälleen heinäkuussa
Seuraava artikkeliPeukku-kisat – uusi kilpailusarja!