25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Iloisia kohtaamisia Paalijärven tanssilavan kesäkahvilassa

Kauniin kallionrinteen kupeessa, Paalijärven rannalla sijaitseva tanssilava huokuu menneen ajan tunnelmaa ja maalaisromantiikkaa.

Nykyisin lavalla ei enää järjestetä suosittuja maamiesseuran tansseja, mutta häiden ja muiden tapahtumien merkeissä lavalla kokoonnutaan edelleen aktiivisesti. Lavalla on toiminut useamman kesän ajan myös kesäkahvila, joka kokoaa kahvikupposen ääreen viikoittain niin uusia kuin entisiäkin paalijärveläisiä.

MAINOS

Parasta kesäkahvilassa onkin se, että lavalla voi kohdata yllättäen vanhoja tuttuja jopa vuosikymmenten takaa!

Paalijärven kyläyhdistyksen aktiivi Ritva Rintala kesäkahvilan myyntivuorossa. Asiakkaana Aliina Matila.

Kesäkahvila toimii jälleen joka keskiviikko kello 18-20.30 aina 10.8. saakka. Kahvilan avaus oli keskiviikkona 8.6. ja elävää musiikkiakin nähtiin iltaa tahdittamassa.

Kesän mittaan kahvilan yhteydessä nähdään monenlaista mukavaa ohjelmaa, joista ilmoitellaan tarkemmin Paalijärvi -Facebook ryhmässä.

Kesäkahvilan yhteydessä kyläläiset ja kauempaakin tulevat voivat jatkossa pitää vapaasti myös kirpparia tai myydä vaikka käsitöitään! Myyntipöydän voi pystyttää saliin tai pitää vaikkapa peräkonttikirppiksen. Kesäkahvilareissulle kannattaa varata perinteistä käteistä mukaan, koska kahvilassa ei ole maksupäätettä.

Nykyisin tanssilavan vuokrausta ja kunnossapitoa ylläpitää talkoohengessä Paalijärven kyläyhdistys, vaikkakin lavan omistaa edelleen maamiesseura. Vuokraukseen liittyviin kyselyihin vastaa kyläyhdistyksen puolesta Ritva Rintala, yhteystiedot löytyvät Paalijärven tanssilava -Facebooksivuilta.

5-vuotias Veronika Puranen pääsi Paalijärven tanssilavan kesäkahvilassa testaamaan, että miltä tuntuu istuskella vanhan ajan maitolaiturilla. Veronika on iästään huolimatta jo kokenut kyläyhdistyksen talkoolainen.

Kesäkahvilareissuun kannattaa pistäytyä kauempaakin, koska kylällä on myös muuta mukavaa nähtävää ja koettavaa!

Huippusuositun Paalijärven patikkareitin lähtöportti sijaitsee tanssilavan pihassa makkaranpaistopaikkoineen. Jos metsäisää kierrosta enemmän mielii kauniisiin kumpuileviin rantaniittymaisemiin, kannattaa vaikka pyöräillä koko perheen voimin noin viisi kilometriä pitkä reitti Paalijärven ympäri.

Matkalla voi nähdä maalaisidylliin kuuluvia hevosia, lehmiä ja lampaita, kukkokin saattaa kiekua! Lopuksi voi valita pulahtaako uimaan syväyksen laiturilta vai lähellä sijaitsevalta lapsiystävälliseltä uimarannalta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät