Tuomo Pollari kaapattiin Halpa-Hallista poliisisaattueessa kohti eläkepäiviä!

2019
Näin komealla kyydillä ja käsiraudoissa harva kuljetetaan työpaikaltaan kohti eläkepäiviä, kuin Halpa-Hallin myymäläpäällikkö Tuomo Pollarille kävi!
Mainos[adrotate banner="3"]

Perjantaina Alajärven Halpa-Hallilla kahviteltiin ensin lomilleen ja sitten ansaituille eläkepäivilleen pitkäaikainen myymäläpäällikkö Tuomo Pollari, jolle lähtö työmaalta tuli melkoisella vauhdilla, kun itse konstaapeli tuli käsirautoineen ja kuljetti Tuomon odottavaan jenkkimallin ”mustaan Maijaan”.

Tuomo Pollari työskenteli Halpa-Hallin myymäläpäällikkönä Alajärvellä vuodesta 1990 ennen siitymistään lomien kautta eläkepäiville.

Siinä eivät vastaväitteet auttaneet – nyt on aika ottaa hitaammin ja nauttia omasta ajasta ja perheen kanssa yhdessäolosta!

MAINOS

Tuomo Pollari aloitti Halpa-Hallin myymäläpäällikkönä vuoden 1990 maaliskuussa. Halpa-Halli oli tullut paikkakunnalle kymmenen vuotta aikaisemmin.

– Lähdin kaupan alalle vuonna 1978 opiskeltuani sitä ennen merkonomiksi Alajärven kauppaoppilaitoksella. Minua houkuteltiin laskentapuolelle, mutta koin markkinoinnin enemmän omaksi alakseni, Tuomo muistelee.

Uransa kaupassa hän aloitti Osuuskaupassa Alajärvellä, josta lähti Jalasjärvelle tekemään rauta- ja maatalouskauppaa. Paluu Alajärvelle tuli ajankohtaiseksi kun huonekalukappaa pitänyt Sakari Hakola pyysi ja niinpä seuraava vaihe olikin työ huonekalukaupassa.

Mies rautoihin ja menoksi! Tuomo Pollari ei paljon ehtinyt valmistautua, kun lähtö työpaikalta oloneuvokseksi oli käsillä!

Huonekalukaupan ovet kuitenkin sulkeutuivat ja Tuomo kävi kysymässä K-Maataloutta pitävältä Aimo Joensuulta, olisiko tällä työtä tarjolla. Työtä oli ja tarjolla mielenkiintoinen aika hyvällä työnantajalla.

Mieli ei tehnytkään muualle, mutta huonekalukaupastaan Halpa-Hallin myymäläpäälliköksi siirtynyt Hakola oli jälleen Tuomoon yhteydessä ja kertoi siirtyvänsä yksityiselle puolelle ja että tarjolla olisi hänen vakanssinsa Halpa-Hallista.

– Hyppy oli iso, sillä vaikka takanani oli jo monipuolista kaupan alan kokemusta, niin esimiestehtävissä en ollut toiminut.

– Se oli iso haaste ja onnistumisessa oli ratkaisevaa se, että tässä talossa on aina ollut hyvä henkilökunta. Minulla oli parhaimmillaan johdettavana liki 30 naista. Mutta tämä on ollut hyvä henkilöstö, jonka kanssa on ollut helppo toimia.

Halpa-Hallin pihalla riitti väkeä todistamassa myymäläpäällikön lähtöä ”mustalla Maijalla” eläkkeelle!

Esimiehenä Tuomo Pollari ei koskaan ole halunnut olla määräävä, vaan eteenpäin on menty yhteispelillä. Henkilökunnan kesken onkin hyvä henki ja uudet työntekijät on aina otettu hyvin vastaan.

– Hyvä henkilökunta on ollut se voimavara, jonka vuoksi tätä työtä on jaksanut näin kauan, Tuomo Pollari kiittää ja kertoo, että onpa työssä vielä yksi sellainenkin myyjä joka oli talossa jo Tuomon tullessa, ja joka jää hänen lähtiessään: Hännisen Sirpa!

Vaikka työura on ollut antoisa, niin se on ollut myös hyvin sitovaa ja vastuullista. – Meillä on nyt noin 20 työntekijää ja vastuu heistä sekä se, että pienellä paikkakunnalla yritystä edustaa jatkuvasti, mihin tahansa meneekin, vaikuttaa. Olen tehnyt tätä työtä kuin omaa yritystäni olisin pyörittänyt, hän toteaa.

Kun ansiokas työura jää nyt taakse, ei sitä asiaa mitä eniten jää siitä kaipaamaan, tarvitse miettiä.  – Eniten jään kaipaamaan tätä perheyhteisöä, jossa jaetaan ilot ja surut. Läheisiä työkavereita, joiden kanssa on koettu paljon yhdessä. Tällainen työyhteisö pitää toisesta huolta ja tukee toista tarvittaessa.

Myös monien vuosikymmenten varrelta, jo edellisistäkin työpaikoista tuttujen asiakkaiden kohtaaminen viimeisenä työpäivänä oli herkkä hetki. Yhdessä on koettu paljon ja tultu hyvin tutuiksi.

Kun jotain jää taakse, tulee aina uutta tilalle. Nyt Tuomo Pollari haluaa antaa entistä enemmän aikaa perheelleen ja ennen muuta lapsenlapsilleen, joiden kanssa lähdettiin heti yhteiselle lomareissulle töiden päätyttyä.

Jo tätä ennenkin arki-iltoihin ovat kuuluneet salibandyn ja seurakunnan tehtävissä toimimiset, mutta nyt aikaa on viimein myös oman kunnon ylläpidolle.

Seuraajaa Halpa-Halliin ei Tuomolle ole vielä valittu, mutta prosessi on käynnissä ja hänen sijaisenaan ennen uuden myymäläpäällikön valintaa toimii Marjo Rantala.  

Tuula JokiahoMAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa