Kotihoidon kuntalisän valmistelua jatkettaneen Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kristillisdemokraattien valtuustoryhmä on esittänyt, että Alajärvellä otettaisiin käyttöön kotihoidontuen kuntalisä alle kolmivuotiaiden lasten osalta.

Tukea maksettaisiin myös niille vanhemmille, jotka eivät käytä kunnallisia hoitopaikkoja. Lisän suuruudeksi esitettiin ensimmäisestä lapsesta 250 euroa kuukaudessa ja toisesta alle kolmivuotiaasta 200 euroa.

MAINOS

Asiaa on käsitelty sittemmin kaupunginhallituksessa, valtuustossa kuin sivistyslautakunnassakin, joka ei marraskuun lopun kokouksessaan esittänyt sen käyttöönottoa.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina pohjaesityksellä, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että aloite on loppuun käsitelty eikä kuntalisää oteta käyttöön.

Aino Kanervikkoaho-Kataja esitti kokouksessa, että aloitteen käsittelyä jatketaan alkuperäisen aloitteen mukaisesti kahden vuoden kokeiluna. Antti-Kalle Levijoki kannatti esitystä. Asiasta suoritetussa äänestyksessä Kanervikkoaho-Katajan kannalle asettui seitsemän ja pohjaesityksen kannalle kaksi jäsentä.

Aloitteen käsittelyä jatketaan alkuperäisen aloitteen mukaisesti kannattivat Jarmo Hänninen, Pentti Joensuu, Aino Kanervikkoaho-Kataja, Antti-Kalle Levijoki, Anne Matokangas, Lea Peltokangas ja Sari Palmu.

Kaupunginhallitus hyväksyi näin ollen Kanervikkoaho-Katajan esityksen ja esittää valtuustolle, että aloitteen käsittelyä jatketaan alkuperäisen aloitteen mukaisesti kahden vuoden kokeiluna.

Sen sijaan maksuttoman varhaiskasvatuksen osalta hallitus esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty eikä maksutonta varhaiskasvatusta järjestetä Alajärvellä.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärvi uuteen aikaan vahvan talouden siivittämänä
Seuraava artikkeliKarikon joulukonsertti Lappajärven kirkossa