Lehtimäellä muistettiin kylän uusia vauvoja ja ukrainalaisperheiden lapsia

1075
SPR:n Lehtimäen osasto muisti lahjoin kylälle tänä vuonna syntyneitä vauvoja. Seitsemästä pienokaisesta kuusi oli paikalla vanhempineen.
Mainos[adrotate banner="3"]

SPR:n Lehtimäen osasto järjesti joulun alla mukavan ja lämminhenkisen tilaisuuden, jossa muistettiin seitsemää kuluvan vuoden aikana kylälle syntynyttä vauvaa sekä Lehtimäellä asuvien ukrainalaisperheiden 12 pientä lasta joulumuistamisin.

Terhi Hintsa SPR:n osastosta kertoo, että paikkakunnan uusia vauvoja muistettiin SPR:n toimesta nyt toista kertaa. Osaston toiminta on takavuosina kohdistunut enemmän ikäihmisiin, mutta koska Lehtimäellä Eläkeliitto hoitaa hyvin sitä sarkaa, on SPR:ssä käännetty katseet enemmän nuorempiin ikäluokkiin.

MAINOS
Myös kylän lähes kymmenen ukrainalaisperheen pikkulapset saivat joulumuistamiset, joiden avaamisessa oli suurta riemua!

– Lisää aktiivisia tekijöitä kaipaisimme osastoon, jotta toimintaa voitaisiin edelleen jatkaa, Hintsa toteaa.

Pienelle osastolle kulunut vuosi onkin ollut kaikin puolin suuri voimainponnistus, sillä ukrainalaisperheiden tulo kylään on vaatinut paljon aktiivien työtä. Perheitä on Lehtimäelle tullut lähes kymmenkunta.

Kaupunki on antanut heidän asuntoihinsa ruokapöydät, tuolit ja sängyt, mutta asioita, verhoja ja muuta tarvittavaa on hankittu osaston toimesta lahjoituksina. Lisäksi perheiden lapsille on ostettu talven tullen pulkat.

Nyt lahjoitustavaroille on saatu varasto kunnantalolle, joka on ollut avoinna parina torstaina niin, että ukrainalaiset ovat itse voineet käydä sieltä hakemassa tarvitsemiaan tavaroita. Juhlan jälkeen varastolta sai käydä hakemassa myös joulukoristeita ja kuuset.

Lahjoituksia ukrainalaisten perheiden hyväksi ei varastolle oteta vastaan. Lehtimäellä on toiminut todella hienosti se, että tarvittavista tuotteista on ilmoitettu kyläläisille ja lahjoituksia on silloin saatu aina yllin kyllin tarpeeksi. Hintsa kiittääkin lehtimäkeläisiä siitä, miten avokätisesti nämä ovat uusia kyläläisiä auttaneet.

Juhlahetkessä muistettiin Lehtimäellä 2022 vuoden aikana syntyneitä vauvoja, joita on syntynyt Matti ja Lotta Haaparannalle, Lotta Välipakalle ja Tatu Juusolle, Juha ja Johanna Välipakalle, ukrainalaiselle Anna Hrytsakille, Veera ja Taneli Lampimäelle, Esko-Juhani ja Aili Kuistille sekä Suvi ja Antti Äijälälle.

Joululahjoin muistettiin lisäksi 12 ukrainalaista pikkulasta, joiden perheet esittivät juhlassa myös ukrainalaisen laulun!

Tuula Jokiaho

Iloista joulutunnelmaa ja -mieltä riitti kun Lehtimäen kylän vauvat ja ukrainalaisperheiden lapset saivat SPR:ltä muistamiset.
MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa