Kiinteistöstrategia puhutti valtuutettuja Vimpelissä

1201
Vimpelin valtuusto pui maanantaina muiden muassa kiinteistöstrategiaa. Sääksjärven koulun tilanne liikunta- ja käsityönharrastajien näkökulmasta tuli esiin Muut asiat -pykälässä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Tänään maanantaina kokoustanut Vimpelin valtuusto pyöritteli pitkään vuodet 2023–2030 käsittävää kiinteistöstrategiaa ja etenkin hybridikeskukseen liittyviä asioita. Strategia hyväksyttiin, tosin muutaman mutkan kautta.

Valtuusto myönsi Juhani Korpelalle eron vaalilautakunnan jäsenyydestä. Hänen tilalleen valittiin Harri Joensuu. Järviseudun jätelautakunnassa Vimpelin edustajana toiminut Kati Pajuoja sai myös haluamansa eron luottamustehtävästä. Hänen tilalleen valittiin Mari Yliahtela.

MAINOS

Kokouksessa hyväksyttiin myös esimerkiksi viime vuoden tilinpäätöksen käyttötalouden ja investointiosan ylityksiä ja alituksia.

Strategiasta yksimielisyys

Kunnan kiinteistöstrategiaan liittyviä asioita on käsitelty valtuuston iltakouluissa ja valtuustoryhmien kokouksissa. Kuntalaisia on kuultu kyläkierroksilla. Kunnan strategiseksi tavoitteeksi on linjattu, että kunnan kiinteistö palvelevat asukkaita ja elinkeinoelämää.

Valtuutettuja puhutti kunnanhallituksen tekemä esitys, jossa hybridikeskuksen suunnitelmaan lisätään 0–6 luokkien lisäksi taito- ja taideaineluokkien toteutus vuoteen 2026 mennessä ja että keskuksen suunnittelussa huomioidaan kaikki ikäluokat ja koulumuodot esi- ja perusopetuksesta lukio-opetukseen, mutta 7.–9. luokkien ja lukio-opetuksen osalta suunnitelma päätetään myöhemmin.

Useampi valtuutettu huomioi, että kokouksessa oltiin hyväksymässä kunnan kiinteistöstrategiaa ja että hybridikeskuksen toteutuksesta ja laajuudesta päätetään myöhemmin.

Lopulta päätettiin yksimielisesti hyväksyä Tero Lassilan (Haloo Vimpeli) muutosesitys, jonka mukaan kiinteistöstrategiaan lisätään suunnitelma 0–6.-luokkien ja taito- ja taideaineiden luokkaa koskeva suunnitelma. Hybridikeskussuunnitelmassa huomioidaan kaikki koulumuodot. Toteutus päätetään myöhemmin.

Kiinteistöasioita sivuttiin myös kunnanhallituksen jäsenenä toimivan Susanna Moskajärven (Haloo) kysyessä Muut asiat pykälässä sitä, miten kunta aikoo turvata kyläläisten harrastusmahdollisuudet tilanteessa, jossa koulu myydään.

Koulun liikuntasalissa voi harrastaa liikuntaa ja luokkatiloja on kansalaisopiston käsityöharrastajien käytössä. Kunnanhallitus päätti 27.3. laittaa myyntiin huutokaupalla Lakaniemen entisen koulun ja Sääksjärven koulurakennuksen ilman liikuntasalia. Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnunen sanoi, ettei Sääksjärven koulua ole laitettu myyntiin.

– Myyntipäätös tulee aikanaan valtuustoon, kun kunnan kiinteää omaisuutta myydään.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa