25 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Varavahti: Superpesiskausi käynnistyi Saarikentällä

Miesten Superpesiksen sarja- ja paikallisavaus Saarikentällä kääntyi lopulta kotijoukkue Vedon juoksuhurjasteluksi.

Avausjaksolla se oli toki niskan päällä, mutta samalla Ankkureiden koneesta puuttui sellainen vaihde, jolla olisi päästy lähelle jaksotasuria. Toisella jaksolla nähtiin, mitä Vedon materiaali ja onnistunut tilanteiden kehittely peräkkäisine onnistumisineen ja jäätävine ulkopeleineen parhaimmillaan tuottaa.

MAINOS

Saarikentän lehtereillä Varavahdille tutut Ankkureiden kannattajat analysoivat kotijoukkueen menoa sillä, että vetolaiset osaavat pelata kotikentällään ja käyttää Savonjokea hyväkseen.

Totta toinen puoli, joka tuotti myös jotakin positiivista vierasjoukkueelle. Alajärven Ankkuritpesis ry:n miesten Superpesis-historian ensimmäiset juoksut löi pelaaja, joka on lyönyt palloa toisenkin kerran Saarikentällä, nimittäin Riku Utanen.

Olosuhteista voidaan aina keskustella, oli puheena Kitron tai Pihkalan avaruus tai entisen Hiukan valtakunnankuuluisuuteen loikannut korkeushyppypatja.

No lauantaina oli Ankkureiden kannattajilla mukaan toinen ääni kellossa. Nuorukaiset näyttivät osaamistaan kotiyleisön edessä. Tuukka Etulan kaksi juoksua tulostaululle läväyttänyt mallikas lyönti jatkoi matkaansa maisemaan kakkospesän päältä.

Supervuoroparin ja koko IPV-ottelun ratkaissut sekä kolmoskoppari Nino Muuruvirran kahville vienyt Juho Ihamäen taidonnäyte tyhjensi pajatson. Ankkurit näytti IPV:tä vastaan pelatessaan, että potentiaalia ja yllätysvalmiutta löytyy tulevaisuudessa myös muita joukkueita vastaan.

Sarjan ykkössuosikki Vedolle tuli kauden ensimmäisessä ottelussa Mikko Kanalan kokoinen aukko. Jere Saukko paikkasi loppupelin torstaina ja sunnuntaiksi kakkospesää vahtimaan kutsuttiin viime kaudella Kanalan ulkopelipaikan jo haltuunsa ottanut Lauri Vihriälä.

Kanala pelasi viime kaudella loukkaantumisensa jäljiltä vain 11 runkosarjan ottelua, mutta ehti viilettää menestyksekkäästi kotipesään 25 kertaa. Kahden kärjen taktiikkaa tehokkaasti toteuttavan Vedon käskyttäjä Tomi Niskanen pystyy heittämään jokaiselle pelipaikalle osaavan ja nälkäisen pelimiehen.

Kanala on valtakunnan eliittiin kuuluva tekijä ja tärkeä palanen Vedon rosterissa. ”Kanikselle” voi vain toivoa pikaista paluuta tositoimiin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät