Oliver Pelkoselle alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus

Oliver Pelkonen nappasi alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja samalla hän rikkoi myös henkilökohtaisen ennätyksensä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Tämän vuoden penkkipunnerruksen MM-kisat pidettiin Sun Cityssä Etelä-Afrikassa. Suomesta kisoihin valittiin kolmisenkymmentä nostajaa, yksi heistä oli alajärveläinen Lapuan Ponnistusta edustava Oliver Pelkonen.

Klassiseen penkkipunnerrukseen osallistunut Oliver lähti ensimmäisiin arvokisoihinsa valmentajansa Niku Ketolan kanssa, joka toimi hänelle huoltajana.

MAINOS

Yli vuorokauden kestäneen matkustuksen ja yhden lepopäivän jälkeen oli jo Pelkosen kisapäivä.

Sarjassa M18 93 kg kisannut Oliver aloitti varmalla 145 kilon nostolla, myös toinen nosto 150 kiloa nousi hyvin.

Oliverin kanssa mestaruudesta taistellut Britannialainen kilpakumppani nosti viimeisellä nostollaan 142.5 kiloa, tässä kohtaa mestaruus siis varmistui. Tämän jälkeen Pelkoselle lastattiin viimeiseen nostoon 155 kiloa, tämäkin nousi myös komeasti ylös ja täten henkilökohtainen ennätys parantui!

Näytti siltä, että voimia olisi ollut isompaankin rautaan, mutta tämän raudan noustessa varmistui myös M18-ikäluokan kolmas sija pisteissä. Jokaisesta ikäluokasta kaikki painoluokat mukaan lukien palkitaan kolme parasta pisteissä. Pisteet määräytyvät kehonpainon ja nostetun rautamäärän mukaan.

Pelkonen kertoo, että reissu oli kaikin puolin onnistunut. Nappiin menneen kisan lisäksi aikaa jäi muutamaksi päiväksi lomailuunkin. Esimerkiksi safari ja paikalliset nähtävyydet sekä aktiviteetit tulivat tutuiksi.

Pelkosen tukijoita ovat Alajärven kaupunki, Järviseudun Lasiasennus, Hiptop, Japo, OP Alajärvi, Taksi Jorma Saarela, Kesport Alajärvi ja JS Pinta.

Kyseessä oli IPF:n alainen kilpailu. IPF (International Powerlifting Federation) on Wadan dopingtestauksen alainen.

MAINOS
Edellinen artikkeliEtra Megacenter avaa ovensa Hoiskossa
Seuraava artikkeliAlajärvi hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen