-4.3 C
tiistai 19.3.2024

JymyJussit parempi Seinäjoella

Alajärven Ankkurit matkasi JymyJussien vieraaksi. Tiukan väännön jälkeen JymyJussit oli parempi kotareissa jaksoin 1-0k (1-1, 3-3, 0-0, 2-1k)

Tilanteet vähissä ensimmäisellä jaksolla

Jakson ensimmäinen vuoro sisäpelissä on molemmilta joukkueilta kehnoa ja osittain siinä on syynsä joukkueiden hyvä ulkopeli. Etenijöitä vuorossa ei nähdä ykköspesää pidemmällä.

Toisessa vuorossa alkaa sisäpelikin toimimaan joukkueilta. JymyJussit avaa ottelun juoksutilin rakentamalla palottoman ajon ja onnistuu kerran, kun Aapo Hiltunen kotiuttaa välilyönnillä Atte Kontion. Ankkureillekin tulee paikkansa vuorossa juoksun lyöntiin, mutta Juho Ihamäen yrityksestä ei juoksuja taululle merkata.

Kolmannessa vuorossa JymyJussit ei onnistu omalla vuorollaan rakentamaan tilannetta, mutta Ankkureille tulee sauma ja onnistuu tasoittamaan tilanteeksi 1-1, kun Juho Ihamäki pussarilla kotiuttaa Atte Kuosmasen.

Jakson ratkaisevassa vuorossa molemmilla joukkueilla on paikkansa voittojuoksun lyömiseen. Siinä kuitenkaan ei joukkueet onnistu ja jakso tasataan numeroin 1-1.

Tiukka vääntö jatkui toisella jaksolla

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa tilanteet on vähissä. Molemmat joukkueet kuitenkin avaa jakson juoksutilin vuorossa ja lähes identtisellä tavalla, kun Ankkurien Atte Kuosmanen ja JymyJussien Justus Teppo tuovat joukkueille kolmospesän harhaheitoilla juoksun.

Jakson toisesessa vuorossa Ankkurit menee 1-3 johtoasemaan, kun Juho Ihamäen takakentälle suunnattu lyönti ajotilanteessa sirvahtaa takaa puolittain läpi ja Nestori Yli-Sissala sekä Tuukka Etula juoksee kotiin. JymyJusseilla on myös paikkansa vuorossa, mutta juoksuja ei synny taululle.

Jakson kolmas vuoro ei tuota kunnon paikkoja joukkueille, mutta ratkaisevassa neljännessä vuorossa alkaa tapahtumaan. Ankkurit on lähellä jo siirtymään 1-4 johtoon, Elmeri Koivusalmen lyönnillä, mutta palo merkataan taululle. JymyJussit tulee omalla vuorollaan tasoihin, kun Markus Hallasuo sekä Aapo Hiltunen onnistuu kotitutuksissa ja jakso päättyy tasalukemiin 3-3.

Ottelu ratkeaa kotiutuslyöntikilpailussa

Supervuorossa molemmilla joukkueilla on paikkansa ratkaista ottelun voitto. Tämä ei kuitenkaan toteudu vaan, ratkaisua haetaan kotiutuslyöntikilpailusta.

Kotiutuslyöntikilpailussa JymyJussit onnistuu aloittavalla sisävuorolla lyömään kaksi juoksua taululle Aapo Hiltusen sekä Toni Marjamäen kotiuttaessa miehet kotiin. Ankkurit onnistuu vain kerran, kun Sasu Iivarinen kotituttaa välilyönnillä Joona Peltokankaan. Ottelu kirjataan tiukkojen vaiheiden jälkeen JymyJussien voittoon jaksoin 1-0k (1-1, 3-3, 0-0, 2-1k). Ankkurien palkitut: I Elmeri Iivonen ja II Juho Ihamäki.