18.4 C
Alajärvi
lauantai 23.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

SPR Lehtimäen osastolta laadukkaat kangaskassit tukemaan hyvää asiaa!

SPR:n Lehtimäen osasto on viime vuodet ollut täystyöllistetty, kuten niin monet muutkin SPR:n osastot kautta maan. Ukrainalaisten tulijoiden asuttaminen, heille perustarpeiden hankkiminen ja keräysten organisointi ovat vaatineet lukemattomia työtunteja.

– Olemme selvinneet kaikesta todella hyvin, mutta työmäärä on ollut valtava, myöntää osaston puheenjohtaja Terhi Hintsa.

Tällä hetkellä jokainen asunto Lehtimäellä on täynnä, joten uusia tulijoita ei enää ole. Takana on kuitenkin valtava rumba lahjoitustavaroiden hankkimisessa, lajittelussa ja saattamisessa uusille omistajilleen. Tavaraa tuli paljon ja tarvetta on ollut kaikesta. Nyt varastossa on enää vain vähän vaatteita tulevalle talvelle ja jonkin verran liinavaatteita ja astioita.

MAINOS

Alun alkaen SPR sai tavaroille varastotilaa seurakunnalta ja myöhemmin vanhalta kunnantalolta. Keväällä kaupunki antoi osaston käyttöön tyhjän huoneen vanhalta kunnantalolta ja kaikki SPR:n tavarat ovat nyt keskitetysti yhdessä osoitteessa.

Suurin työsarka alkaakin nyt olla takanapäin, eikä yhtään liian aikaisin, sillä pienessä osastossa toimijoiden määrä on rajallinen. Terhi Hintsa toteaakin, että toimivia ihmisiä tarvittaisiin mukaan kipeästi, niin kaikki työ ei kaatuisi vain muutaman ihmisen harteille. Jos uusia aktiiveja ei löydy, jouduttaneen jossain vaiheessa pohtimaan jopa koko osaston lakkauttamista.

Nyt kuitenkin mennään eteenpäin uusin tuulin ja yhtenä keinona näkyvyyden lisäämiseen ja varainhankintaan osastolle on hankittu 200 kappaletta laadukkaita, silkkipainettuja kangaskasseja, joissa on kunnolla tilaa ja ne kestävät oikeaa käyttöä ja pesuakin.

Idea hankkeeseen lähti, kun osastossa toimivan Aire Honkolan tytär Eliisa kysyi, voisiko osana muotoilijaopintojensa työharjoittelua suunnitella osastolle kangaskassin. Työ osoittautui isoksi prosessiksi, sillä valmiit työt oli hyväksytettävä SPR:n omalla graafikolla.

Nyt kassit ovat kuitenkin valmiina ja tarjolla on kaksi erilaista vaihtoehtoa, joista toista koristaa Lehtimäen näkötorni!

Kun kassin suunnitelmat olivat valmiit, kilpailutti osasto niiden hankkimisen lähiseutujen yrityksiltä. Valitettavasti hinnat nousivat niin korkeiksi, että oli pakko katsoa kauemmaksi ja niinpä tilaus tehtiin Virosta, josta saatiinkin viimeisen päälle laadukkaat kassit myyntiin muun muassa Ränkipäiville ja muihin Lehtimäen tapahtumiin.

Näkötornikassin hinta on 18 euroa ja toisen 15 euroa, myynnissä on sata kappaletta kumpaakin. Kasseja voi tiedustella myös osaston Facebook -sivujen kautta tai tekstiviestillä Airelta 040 725 1787 tai Terhiltä 040 410 2782.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät