Anna Karhun taide avaa uusia ikkunoita toisensa jälkeen

Anna Karhu avasi taidenäyttelynsä Alajärven kirjastossa. Teokset ovat houkuttelevan värikylläisiä ja puhuttelevia.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kirjastossa on kesäkuun ajan avoinna taidenäyttely, joka tutustuttaa yleisön ensimmäistä kertaa Anna Karhun taiteen maailmaan.

Siinä maailmassa riittääkin tutustumista, sillä värikylläiset, abstraktit teokset tarjoavat kerroksen toisensa perään, niihin syventyessä vain mielikuvitus on rajana kaikelle sille, mitä teokset pitävät sisällään. On kuin pilviä katselisi – yksi näkee niissä yhden muodon, toinen toisen ja kolmas ei näe mitään.

MAINOS
Anna Karhu maalaa enimmäkseen abstrakteja tauluja akryylimaaleilla, mutta yhdistää töihinsä myös muita tekniikoita.

Anna Karhu on asunut nyt kolmen vuoden ajan Lehtimäen Kirkonkylällä. Hän on kotoisin Pirkanmaalta Sastamalasta ja Lehtimäelle hänellä ei ollut mitään aikaisempia siteitä, mutta sieltä löytyi sopiva koti. Aluksi sen piti olla kesäkoti, mutta kesäkodista tuli pysyvä.

Anna on aina ollut taiteellinen ja piirtänyt paljon. Hän on opiskellut sisustusalaa ja valokuvausta, työskennellytkin valokuvaajana, mutta työn ja opiskelun samanaikaiset paineet aiheuttivat uupumuksen, jonka voimin hän kymmenen vuotta sitten tarttui pensseliin.

– Minun piti saada purettua kaikkea ulos sisältäni, käsiteltyä sitä. Niinpä aloin maalata.

Hän maalaan enimmäkseen abstrakteja tauluja akryylimaaleilla, mutta yhdistää töihinsä myös muita tekniikoita. Anna on taiteilijana pääosin itseoppinut – tai edelleen oppiva, sillä matka on vasta alussa.

Alajärven kirjastossa esillä oleva näyttely on laatuaan Annan ensimmäinen. Syynä tähän on hänen korkea itsekritiikkinsä, joka on aiheuttanut arkuutta näyttää töitään muille Instagramin ja bloginsa ulkopuolella.

Nyt rohkeutta kuitenkin löytyi, sillä näyttelyn töitä maalatessaan hän huomasi maalaavansa ikään kuin sarjaa. – Siitä tuli ajatus, että nyt olisi näyttelyn aika. Vielä kun samaan aikaan myin erään ison työni sen ollessa vasta puolivalmis, päätös syntyi.

Poikkeuksellista näyttelyssä on se, että teosesittelyjen yhteydessä on aina mukana pieni runo tai ajatelma Annan mietteistä taulua maalatessaan. Tämä auttaa katsojaa tavoittamaan sen tunnelman, jota taiteilija on kokenut työtä tehdessään.

– Näyttelyn nimi on Minun maailmani, niinpä taulujen ja kirjoitusten avulla sinne minun maailmaani pääsee kurkistamaan.

Näyttely sisältääkin havaintoja, tunteita ja ajatuksia, joita Anna Karhu on työstänyt maalausten muotoon.

– Taiteen tekeminen on minulle väylä sanoittaa ja tuoda esille omia sisäisiä narratiivejani. Minulla on afantasia, eli en näe juuri lainkaan mielikuvia. Se on visuaalisen taiteen tekijälle samaan aikaan siunaus ja kirous, haaste sekä mahdollisuus.

Näyttely on samalla myyntinäyttely. Osa tauluista on jo varattu, hinnat ja ajantasaisen varaustilanteen näkee Anna Karhun sivuilta https://annakarhuart.myportfolio.com/work.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliUima-altaan yleisövuoro poistuu Soinissa
Seuraava artikkeliÄlä jätä koiraa kuumaan autoon pilviselläkään säällä – autosta tulee nopeasti surmanloukku koiralle