13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

An-La Oy osaksi Tikli Groupin konsernia

CNC-koneistukseen erikoistunut An-La Oy on perjantaina 30.6. allekirjoitetulla sopimuksella siirtynyt Tikli Groupin tytäryhtiö Honpumet Oy:n omistukseen.

An-La Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä, ja yrityksen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä yhtiön palveluksessa. An-La Oy:llä on toimipisteet Alajärven Luoma-aholla ja Nokian Siurossa, missä molemmissa toiminta säilyy ennallaan.

MAINOS

– Yritysjärjestelyn jälkeen meillä on tuotantolaitokset neljällä paikkakunnalla: Alajärvellä, Vimpelissä, Sastamalassa ja Nokialla. Järjestely tukee Tikli Groupin kasvustrategiaa. Kasvutavoitteisiimme pääseminen edellyttää sekä osaavaa henkilöstöä että modernia konekantaa.

– An-La Oy:llä on vahva asiakaskunta, ammattitaitoinen henkilökunta, syvä tuoteosaaminen sekä joustavat toimituskonseptit. Osakejärjestelyllä saamamme edut ovat merkittäviä, toteaa Tikli Groupin toimitusjohtaja Pasi Arvola.

Kaikkien yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto viime vuodelta oli yli 20 miljoonaa euroa. Yrityskaupan myötä Tikli Group konserni työllistää yhteensä noin 130 työntekijää.

Monipuolinen osaaminen alumiinin koneistuksessa

An-La Oy aloitti liiketoimintansa vuonna 2001 Alajärven Luoma-aholla ja on myöhemmin laajentanut toimintaansa Nokian Siuroon. CNC-koneistustuotanto koostuu yksittäisistä kappaleista ja piensarjoista.

Pääasiallisena materiaalina toimii alumiiniprofiili. Alumiiniprofiilien pursotuslaitosten sijainti sekä Luoma-ahon että Siuron toimipisteiden välittömässä läheisyydessä on tuonut mahdollisuuksia sekä synergiaetua puolin ja toisin.

– An-Lan kasvupotentiaali on erinomainen, ja tätä tulemme jatkossakin kehittämään määrätietoisesti yhdessä eteenpäin. Teollisena omistajana meille on tärkeää, että toimintaa kasvatetaan konsernin kaikissa toimipaikoissa tasapuolisesti, Pasi Arvola sanoo.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli noin kaksi miljoonaa euroa ja yrityksessä työskenteli reilut 20 henkilöä.

– An-Lan liittyminen osaksi Tikli Group konsernia on erittäin positiivinen asia. Odotamme innolla tulevaa ja yrityksen kehittymistä, kommentoi An-La Oy:n toimitusjohtaja Taisto Rasinaho.

Yritysjärjestelyn taustalla oli Rasinahon lähestyvä eläkeikä.

– Olimme jo jonkin aikaa pohtineet yhtiön tulevaisuutta yhtiökumppanini Harri Hautamäen kanssa. Liittyminen Tikli Groupin konserniin oli ehdottomasti paras vaihtoehto, pohdiskelee Rasinaho.

An-La Oy siirtyi viime vuoden lopulla uusiin, isompiin tuotantotiloihin Luoma-aholla. Tämä antaa mahdollisuuden tuotannon tehostumiseen entisestään sekä tilaa myös tuleville investoinneille.

Harri Hautamäki jatkaa yhtiössä yksikön vetäjänä.

Rohkeasti kohti tavoitteita

Konsernin alumiinin koneistustoiminta alkaa yrityskaupan myötä olla Suomen suurimpia. Kasvua tavoitellaan edelleen.

– Voimme nyt tarjota asiakkaillemme entistä kilpailukykyisempiä ja laajempia kokonaisratkaisuja. Yritysjärjestely lisää kapasiteettia ja luo uusia mahdollisuuksia myös molemmilla seuduilla olemassa oleviin alumiiniklustereihin, Pasi Arvola sanoo.

– Huolimatta epävakaasta maailmantilanteesta olemme valinneet mennä rohkeasti eteenpäin ja kohti tavoitteita. Meillä uskotaan tulevaan. Rohkealla asenteella tuomme omalta osaltamme uskoa pienille paikkakunnille; myös niissä pystyy pärjäämään ja menestymään, sanoo Tikli Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo Mastokangas.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät