1.3 C
maanantai 29.4.2024

Ankkurit vierailivat Vimpelissä

Ankkurit kävi vierailulla naapurin Saarikentällä. Ankkurit aloitti ottelun loistavasti, mutta Veto tuli ensimmäisellä jaksolla takaa ohi. Toisella jaksolla Veto selkeästi edellä ja voitti ottelun jaksoin 2-0 (9-6, 11-1).

Veto sai otteluun vahvan alun. Olli Heikkala löi ottelun ensimmäisellä lyönnillä pallon Savonjokeen kakkosluukusta ja eteni suoraan kakkospesälle. Hetkeä myöhemmin Elmeri Anttila löi pallon myös jokeen kakkospuolelta ja Heikkala toi ottelun avausjuoksun.

Lisäjuoksuja ei Veto kuitenkaan paineesta huolimatta Veto onnistunut saamaan. Ankkurit sai myös otteluun loistoalun omalla sisävuorollaan ja siirtyi 1-2 johtoasemaan, kun Tuukka Etula sekä Juho Ihamäki onnistuvat ajotilanteista lyömään juoksut mieheen.

Toisessa vuorossa nähtiin kaksi juoksua ja niistä vastasi Ankkurit siirtyen 1-4 johtoon. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Juho Ihamäki ja heti perään Jere Peltomäki löi tappikumuralla Superpesisuran ensimmäisen juoksunsa.

Kolmannen vuoron aloittavalla Veto sai peliä rullaamaan. Teemu Kinnunen löi takatilanteessa pallon kolmosluukusta jokeen kahden juoksun arvoisesti. Janne Mäkelä sekä Juho Heikkala onnistuivat vielä perään juoksujen lyönneissä ja taululla oli Vedon johtolukemat 5-4.

Ankkurit tasoitti ottelun tilanteeksi 5-5 omalla sisävuorollaan, kun Juho Ihamäki onnistui lyömään komealla kakkospuolen kumuralla miehen kotiin.

Veto löi ratkaisevan vuoron aloittavalla neljä juoksua. Ensimmäisestä kahdesta lyödystä vastasi Aleksi Lassila, jonka takakentälle suuntautunut lyönti karkasi takaa läpi koppari Etulan kiinniottovirheen takia. Olli Heikkala toi juoksun ja perässä Lassilla kiersi itse kunnarin.

Perään vielä jokerimörssärit Vainionpää ja Mäkelä onnistuivat lyömään juoksut, niin taululla on lukemat 5-9. Jakson loppulukemat 6-9 löi Ankkurien Elmeri Iivonen komealla kakkospuolen kumuralla.

Vedolle ansaittu voitto

Toisen jakson aloittavalla sisävuorolla Ankkurit sai hyvää painetta päälle ja onnistui lyömään yhden pinnan taululle Juho Ihamäen välilyönnillä. Veto tuli omalla lyöntivuorollaan tasoihin Elmeri Anttilan komealla kakkospesän päälle suunnatulla läpilyönnillä.

Toisessa vuorossa Ankkurit ei onnistunut tilanteiden rakentelussa. Veto sen sijaan onnistui ja siirty 3-1 johtoon, kun Janne Mäkelä iski pallon kakkospuolelta Savonjokeen kahden juoksun arvoisesti.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit sai paikan juoksujen tekoon, kun Lauri Ihamäki löi ykköstilanteessa pallon kolmospuolelta jokeen, minkä ansiosta takatilanne päälle. Isoveli Juho ei kuitenkaan onnistunut lyömään juoksua jatkotilanteesta.

Tasoittavalla sisävuorolla Veto ratkaisi ottelun voiton lyömällä peräti kahdeksan juoksua. Onnistujina muun muassa kunnarit lyöneet Jere Saukko sekä Olli Heikkala ja taululla oli 11-1 lukemat.

Jakson ratkaisevassa vuorossa Ankkurit ei onnistunut rakentamaan tilanteita ja koko ottelu kirjattiin kotijoukkue Vedon voittoon jaksoin 2-0 (9-6, 11-1).