Rokulipäivät on polkaistu vauhtiin 48. kerran!

Markkina-aluetta on tiivistetty ja kojut ovat nyt mukavan lähellä toisiaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Yrittäjien voimainponnistus ja koko Alajärven kesää leimaava tapahtuma Rokulipäivät on polkaistu vauhtiin hetki sitten nyt jo 48. kertaa!

Lapsille on pomppulinnaa ja muuta kivaa tekemistä.

Rokulipäiviä on Alajärvellä järjestetty joka kesä lukuun ottamatta yhtä koronakesää, jolloin niitä ei voitu järjestää. Siitä huolimatta tapahtuma on hyvää vauhtia kiitämässä kohti viisikymppisiään.

MAINOS

Rokuliperjantai koitti pilvipoutaisena sekä mukavan lämpimänä ja väkeä on virrannut paikalle pikkuhiljaa aamusta saakka.

Kansalle on myös tarjolla leipää ja sirkushuveja, sillä myyntikojuista löytyy kaikkea sitä mitä markkinoilla kuuluukin löytyä ja tänä kesänä erityishuomion ansaitsevat lukuisat hyvin edulliset naisten kesävaatteita tarjoavat kojut. Naisväen kannattaakin ottaa lompakko mukaan, kun suuntaa Rokuleille, sillä jos yhden kojun onnistuu ohittamaan, jää viimeistään seuraavassa jo mekko tai pusero matkaan!

Ilmapallot ovat tärkeä osa markkinoita!

Tarjolla on myös lakua, monenlaista syötävää, arpoja, käsitöitä, taontatuotteita, hilloja ja vaikka mitä, ilmapallojakaan unohtamatta.

Tänään perjantaina Palotorin Onni-lavalla kaikuu musiikki paikallisten bändien esittämänä ja ilta huipentuu vielä ilmaiskonserttiin! Huomenna sitten lavalla on enemmän lapsille suunnattua ohjelmaa.

Rokulipäivät avasi aamupäivällä elinvoimajohtaja Jaakko Aninko ja yrittäjien puheenjohtaja Toni Harjula.

Aninko totesi Rokulipäivien perinteet niin pitkiksi, että tuntuu kuin ne olisi olleet Alajärvellä aina. Niiden merkitys paikkakunnalle on valtavan suuri ja kävijöille se vaihtelee. Hän muisteli omaa lapsuuttaan, jolloin Rokulipäivien tärkein juttu oli saada mahdollisimman iso karkkipussi, kun taas nyt tärkeintä on tavata ihmisiä.

Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Toni Harjula avasi 48. Rokulipäivät.

Rokulipäivien merkityksestä alajärveläisille ja täältä lähteneille kuvastaa myös se, että tänäkin kesänä ainakin kolme ikäluokkaa pitää Rokulien yhteydessä oman tapaamisensa. Myös oheisohjelma eri puolilla kaupunkia on tervetullut lisä markkinoille.

Aninko pohdiskeli puheenvuorossaan yleensäkin keskustoiden muuttuvaa merkitystä kaupungeissa. Tapahtumilla on suuri merkitys kaupunkikeskusten elävinä säilyttämiselle, mutta hän kaipaili myös luontaista kulkua keskustaan niiden ulkopuolella.

– Vai onko keskustojen rooli muuttumassa? Ruokaostokset tehdään keskustan ulkopuolella. Ovatko kahvilat, ravintolat ja tapahtumat tulevaisuudessa se asia, joka vetää väen keskustaan?

Toni Harjula puolestaan kertoi, että yrittäjät ovat järjestelyissä kuulleet rokulikävijöiden ja markkinamyyjien toiveita. Niinpä markkina-alue on tiivistetty ja lapsille on hankittu ilmainen tivoli ja kaiken lisäksi on järjestetty vielä hieno ilmaiskonsertti.

Markkina-alue onkin nyt selvästi tiiviimpi ja kojut aiempaa lähempänä toisiaan. Se lisää mukavasti tunnelmaa ja mikään ei ole toisestaan kovin kaukana! Kannattaa siis lähteä mukaan ostoksille ja tapaamaan tuttuja!

Tuula Jokiaho

Väkeä liikkui Rokulipäivillä heti perjantaiaamusta alkaen.

MAINOS
Edellinen artikkeliVaisu peli Ankkureilta Seinäjoella
Seuraava artikkeliPihakirppiksellä teet löydön, jos toisenkin!