Ränkiviikolla on tapahtumia joka päivä

Ränkipäivämarkkinat huipentavat Ränkiviikon viimeistä viikonloppua myös tänä kesänä, Kuva kesältä parin vuoden takaa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen Ränkiviikko on tunnettu lukuisista tapahtumistaan ja monipuolisuudetsaan, mutta tänä kesänä tapahtumia ja ohjelmaa on saatu kasaan entistäkin enemmän!

Tänään lauantaina 8.7. meininki starttaa iltakuudelta K-18 Kalossifestareilla Kalossin piha-alueella. Sunnuntaina 9.7. kello 13 on jumalanpalvelus ja kotiseutujuhla kotiseututalolla Suokonmäellä. Juhlapuhujana on Tiina Peltonen. Illalla kello 18 kuullaan Heikki Jokiahon konsertti Antti ja Tuula Maasalon kotona, säästä riippuen joko puutarhassa tai sisällä.

MAINOS

Maanantaina 10.7. kello 13 on Heikki Honkolan luento ”Murtolammen kätköissä” entisen kunnantalon auditoriossa ja kello 18 Jyskeen Ränkikisat Rannan kentällä.

Tiistaista torstaihin 11.-13.7. kello 12-16 kotiseutumuseo on avoinna 4H-yhdityksen voimin ja samoin päivinä kotiseututalolla on kello 12-15 vanhojen valokuvien esittely ja taidenäyttely.

Tiistaina 11.7. kello 11-13 järjestetään Nuorisoseuralla perinnepäivä. Myynnissä on ohrapuuroa ja mehukeittoa, vanhanajan aladobia ja perinneleivonnaisia.

Kello 17 lähtee Valkealampi-vaellus Olli Raivion johdolla ja tuntia myöhemmin kello 18 on entisten ja nykyisten lehtimäkeläisten ja mökkiläisten ilta Valkealammella, jossa kuullaan elinvoimajohtaja Jaakko Aninkon puhe, musiikkia JaKala Triolta, on pelejä ja. ohjelmaa, makkaranpaistoa ja kahvitus.

Keskiviikkona 12.7. kello 12-16 pelataan Ränkibingoa srk-kodilla ja iltapäivällä on kepparikisat Keskikylän jalkapallokentällä.

Illallla kello 18 vuorossa ovat Fagerkulla-festit, esiintyjinä Kristiina Brask, Jukka Leppilampi, Tove Wingren- Leppilampi ja Rectory House.

Torstaina 13.7. kello 12-15 luvassa on museoiden tuuletuspäivä, mukana kotiseutumuseo, Pentti Vainionpään kotimuseo, Marko Kaukolan museo ja Kauno Kujalan Riihi&Korsu.

Illalla kello 18 on laituripilkki Suninsalmella, Limudisko Kalossissa sekä Runojen ja musiikin ilta srk-kodilla, mukana mm. Vesa Rasta, Jorma Rantakangas, Anne ja Jouko Pesonen.

Perjantaina 14.7. kello 15.30 on suosittu hautausmaakävely ja musiikkitilaisuus kirkossa Jari Mäenpään johdolla. Samalla muistetaan eläkeyhdistyksen vuonna 2022 kuolleita jäseniä.

Samana päivänä kello 13 -15 on mahdollisuus kokeilla vesileluja Valkealammella. Testattavana ovat packraft, suppilaudat ja muuta kivaa.

Kello 19 on Lehtimäen mieskuoron ja Tuulentei-kuoron konsertti nuorisoseuralla ja 23 Onni Kivipelto esiintyy Kalossissa.

Lauantaina 15.7. kello 10 alkaen vuorossa ovat Ränkimarkkinat nuorisoseuralla. Kello 11.00 ja 13.30 kuullaan soittajapoikia Jere Lehtoa ja Ahto Nikoa, kello 11.15 ja 12.30 laulavaa ja tanssivaa nukkea Maddaleenaa, kello 12 on juhlapuhe, jonka pitää Arktiset Aromit aikaisempi toimitusjohtaja Simo Moisio, kello 12.30 esiintyy Lehtimäen mieskuoro, ja kello 13 LC-klubi jakaa polkupyöräkypärät 1.luokkalaisille.

Lapsille markkinoilla on Vekaran merirosvolaiva ja pomppulinna. Paikalla on myös eri yhdistysten esittelyjä: SPR:llä on pika-arpajaiset, on ongintaa, ilmapalloja ja kassien myyntiä, mukana ovat lisäksi mm. Silmut, Sydänyhdistys, Lehtimäki-seura, LC-Lehtimäki ja Eläkeyhdistys. Paikalla on 4H Maarian pop up-kahvila ja Taimelan koulun kotitalousluokassa järjestetään muffinien leivontakisat. Tj-Garnjetin alueella nähtävillä ovat vanhat autot, uudet sähköautot ja moottoripyörät.

Lauantaina 15.7. luvassa on lisäksi III Ränkiralli Valkealammmella ja kello 9-16 Ränkirompe- peräkonttikirppis.

Su 16.7. kello 12 luvassa on vielä kaikkien aikojen ensimmäinen Ränki Match Show Kirkonkylän vanhan koulun läheisellä kentällä, Töysäntie 9. Tulot käytetään iloisen kesäpäivän järjestämiseksi Lehtimäellä asuville ukrainalaisperheille.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPihakirppiksellä teet löydön, jos toisenkin!
Seuraava artikkeliFagerkullafest 2023 kutsuu kokemaan ja nauttimaan