24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Runkosarja pakettiin

Miesten Superpesiksen runkosarjan viimeisellä kierroksella riitti jännitettävää. Viimeisellä kierroksella ratkesivat niin puolivälieräkarsinnan otteluparit kuin lyöjäkuninkuuskin.

Lyöjäkuninkuus meni Vedon Jukka-Pekka Vainionpäältä sivu suun, kun Sotkamon Jymyn Roope Korhonen hurjasteli Imatralla 1+9 juoksua, Jymyn lyödessä ottelussa yhteensä 12 juoksua. ”Jukkis” jäi tällä kertaa hopealle yhden juoksun marginaalilla. Janne Mäkelä löi runkosarjassa neljänneksi eniten juoksuja. Alajärven Ankkuritpesiksen Juho Ihamäki oli lyöjätilaston 14:s. 

MAINOS

Vedon Olli Heikkala saa tuuletella tilastovoittoa. ”Höykkiksen” etenijäkuninkuuteen tarvittiin 53 tuotua juoksua. Vedon Jere Saukko oli kolmas ja Ankkureiden Elmeri Koivusalmi 19:s. Kärkilyöjätilastossa Vedon Elmeri Anttila oli kolmas ja kaimansa Koivusalmi kahdeksas.

Kauden Ruutu -tähtipelaaja eli eniten parhaan ulkopelaajan palkintoja saanut on Vedon lukkari Teemu Kinnunen, joka palkittiin kymmenessä eri ottelussa parhaana ulkopelaajana.

Superpesiksen runkosarjan ääripäiden joukkueet, naapurukset Ankkurit ja Veto, mittelivät torstaina jo viidettä kertaa kuluvalla kaudella. Kaava oli  tuttu kolmesta edelliskohtaamisesta. Yksi jakso mentiin tasaisemmin lukemin ja toisella repsahti, kun Vedon sisä- ja etenkin ulkopelin kanssa nuori alajärveläiskokoonpano oli pienessä helteessä.

Runkosarjan päätösmatsi kävi Ankkureille kenraaliharjoituksesta Koskenkorvan Urheilijoita vastaan käytävää putoamiskarsintaa ajatellen. Kossun kanssa Ankkurit pystyy tappelemaan tasapäisesti, Paras viidestä -systeemillä pelattavasta ottelusarjasta tulee takuuvarmasti kiihkeä.

Antti Kuusiston härkälauma on kokeneempi, mutta Ankkurit yllätysvalmis. Nyt sinikeltaisten täytyy saada uusi draivi sekä räpylään että sisävuoroihinsa. Periaatteessa yhden kärjen varassa pelaamisessa on omat vaaran paikkansa.

Lyöntijärjestyksen peräpäästä tarvitaan tukea tilanteiden kehittelylle ja elintärkeälle juoksunteolle. Ankkureille täytyy nostaa hattua siitä, että tekevät omaa juttuaan, ja haluavat viedä kauden läpi samalla sapluunalla kuin millä menestyttiin Ykköspesiksessä.

Mutta kuten on huomattu, Ykköspesiksen ja Superpesiksen välinen ero ei ole räsymaton reunan korkuinen vaan lähempänä kynnystä. Keskimäärin 12,1 kolmostilanteella ja 4,6 juoksulla ottelua kohti Ankkurit jäi yhdeksän pisteen päähän tavoitteestaan eli suorasta sarjapaikasta ensi kaudelle. Nyt sen sijan nappasi Imatran Pallo-Veikot.

Sarjan kärkipäässä Veto porskutti omassa yksinäisyydessään, eroa toiseksi tulleeseen Jymyyn 11 pistettä. Veto teki 28 pelaamassaan ottelussa 344 juoksua, annettujen juoksujen ollessa 146. Vedon leveä materiaali on kestänyt Mikko Kanalan ja Matias Rinta-ahon loukkaantumiset. Ulkopeli kuuluu joukkueen kivijalkoihin ja sisäpeliään se voi pyörittää mistä kohdasta lyöntijärjestystä tahansa myös  tulevissa mittelöissä.

Ennen kuin Superpesis etenee puolivälieriin, käydään putoamiskarsinnan tapaan muutama kiihkeä ottelu paikasta auringossa. Puolivälieräkarsinnassa eli säälipleijareissa pelaavat Kiteen Pallo -90 vastaan Pattijoen Urheilijat ja Hyvinkään Tahko vastaan Seinäjoen JymyJussit. Kakkosparissa voi periaatteessa liputtaa Tahkon puolesta.

Tosin keltapaitojen tämän kauden helmasynti on ollut totaalinen ailahtelevuus. Joukkue pelaa ajoittain loistavasti, mutta kun on synkkää, niin sävy on sysimusta.

Muistetaan vaikka Saarikentän-vierailu. Ensimmäisellä jaksolla eroa Vedon hyväksi vain yksi juoksu, toisella jaksolla kymmenen. Kitee–Pattijoki-parissa on tasaisempaa, mutta kävisikö taas niin, että historia toistaa itseään ja Veto pelaa puolivälierässä Kiteetä vastaan? 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät