-21.1 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kukka- ja sisustuspuoti Rustiikki hurmaa kävijänsä aina uudelleen

Kyyjärvellä kauppakeskus Paletissa majaansa pitävä Kukka- ja sisustuspuoti Rustiikki on kasvanut suloisesta pikkuliikkeestä isoksi, laajasti alan valikoimia tarjoavaksi kivijalka- ja nettikaupaksi, jossa vieraileva asiakas hurmaantuu aina uudelleen.

Tarjolla on toinen toistaan kauniimpia käyttö- ja koriste-esineitä, sisustusta viimeisteleviä tuotteita kuin kukkia ja Pentikiäkin- ja nyt uusimpana myös kotimaisia PaaPiin trikookankaita ja -vaatteita!

MAINOS
Tanskalaiset Maileg nukkekodin tuotteet sopivat niin leikkiin kuin keräilyesineiksikin.

Rustiikin tarinan taustalta löytyy soinilainen Tarja Ojala, jolle sisustaminen on ollut rakas harrastus ja intohimo. 

Puoti on perustettu syksyllä 2008, eli 15 vuotta sitten, ja se on avoinna 362 päivää vuodessa, ollen suljettu ainoastaan juhannus-, joulu- ja uudenvuodenpäivinä.

– Kaikki alkoi valtavasta halustani ryhtyä yrittäjäksi ja perustaa sisustus- ja lahjapuoti johonkin lähialueelle asuinpaikkakunnaltani Soinista, Tarja kertoo. – Lähdimme kesällä 2008 viettämään 25-vuotis hääpäiväämme Mikkeliin. Mikkeli valikoitui paikaksi, koska aurinkoa oli luvattu ainoastaan Itä-Suomeen tuoksi viikonlopuksi.

– Tullessamme Mikkelistä kotiin meillä oli kaksi vaihtoehtoa kotimatkalle ja päädyimme ajamaan Kyyjärven kautta ja poikkesimme kahville Kauppakeskus Palettiin. Siitä se ajatus sitten lähti, kun siellä oli tyhjää tilaa.

Tarja soitti heti maanantaina Kyyjärven kuntaan, joka omistaa kauppakeskuksen. Kunnasta kerrottiin, että silloinen sisustusliike on lopettamassa elokuun lopussa ja siitä tilasta sitten tuli Rustiikki. – Tässä lopettavassa sisustusliikkeessä oli myös kukkakauppa, jonka toivottiin jatkuvan.

Kuppia, kippoa ja kauneutta – Rustikista löytyy ihania käyttö- ja sisustustuotteita jokaiseen makuun.

– Minä en ollut koskaan kuvitellut ryhtyväni kukkakauppiaaksi, mutta niin ajatus eteni. Isäntä alkoi rakentaa hirmuisella kiireellä hyllyjä kauppaan syyskuun alussa, minä aloin etsiä tuotteita sadan neliön tilaan ja kävin myös kolmen viikon kukkasidontakurssin Tampereella.

Avajaiset Rustiikissa olivat 3.10.2008 – vajaassa kahdessa kuukaudessa nollasta sataan.

Sisustus- ja lahjatuotteet tulivat Rustiikkiin aluksi suomalaisista tukuista. Tuotteiden esillepanoon tuli avuksi myös vanhoja antiikkihuonekaluja, joista Tarjan puoliso maalaili osaa valkoiseksi, ettei aivan riemunkirjavaa tulisi.

– Asiakkaat kiinnostuivat näistä huonekaluista ja siitä lähti valikoimiin mukaan myös vanhojen huonekalujen myynti ja maalaus. Hetken aikaa meillä oli myös erillinen antiikkipuoti, jossa isäntä kunnosti ja viikonloppuina myös myi huonekaluja.

Sittemmin tuotteita alettiin ostaa messuilta Ruotsista ja sieltä matkaan tarttui ruotsalaisten ja tanskalaisten tukkujen tuotteita mm Chic Antique, Ib Laursen, Maileg,  GreenGate, A Lot Decoration ja monet muut.

Myös verkkokauppa on ollut myymälän ohessa lähes alusta saakka. Verkkokauppa sisustusrustiikki.fi on hiljalleen noussut yhä merkittävämpään osaan ja kattaa tällä hetkellä noin viidenneksen myynnistä.

Joulu kurkistaa sisälle Rustiikkiin jo näiden suloisten tonttujen ja talolyhtyjen kautta.

Vuonna 2013 Rustiikin viereinen noin sadan neliön liiketila kauppakeskuksessa tyhjeni, jolloin Tarja vuokrasi myös sen ja sai neuvottelujen jälkeen jälleenmyyntiin Pentik -tuotteet. Pentikin huikeassa matkassa tulikin Rustiikilla juuri kymmenen vuotta täyteen.

Vuonna 2018 tilat kasvoivat vielä hieman, kun jälleen pieni noin 30 neliön tila liikkeen vieressä tyhjeni.

– Soitto PaaPiille Kokkolaan ja niin heidän Kokkolassa valmistamansa trikoovaatteet ja -kankaat saapuivat myyntiin tuohon tilaan ja me hoidamme myymälää heidän puolestaan.

Tällä hetkellä Rustiikki siis myy siis vanhoja huonekaluja, sisustustuotteita niin sisälle kuin terasseille, lahja- ja tuliaistuotteita, kukkia sekä kotimaisia ihania PaaPiin Kokkolassa valmistamia trikoo vaatteita ja kankaita.

Monipuolisuus on Tarjan mukana ehdoton edellytys toiminnan turvaamiseksi. Eri vuodenaikoina erilaiset tuotteet ovat kysyttyjä, tällä hetkellä esimerkiksi talolyhdyt ja ikisuositut tanskalaiset Maileg nukkekodin tuotteet, joita voi ostaa niin leikkiin kuin keräilyesineiksikin.

– Olen todella kiitollinen asiakkaille näistä kuluneista vuosista. Ilman ihania asiakkaita tämä 15 vuotta ei olisi ollut mahdollista, Tarja toteaa.

Hän hoitaa myymälää ja jopa verkkokaupan sivujen päivitystä pitkälle itse, apunaan kaksi osa-aikaista myyjää. Tytär palvelee liikkeessä usein sunnuntaisin ja lisäksi on toinen vapaa- ja lomapäivien tekijä, joka toimii myös kiireapulaisena.

Rustiikin 15 vuotista taivalta juhlitaan koko päivän lauantaina 7.10. arvonnan, tarjousten ja tarjoiluiden merkeissä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät