Uusia tuulia Alajärven joulunavauksessa

Alvar Tintti ja Joulupukki olivat kaikenikäisten joulunavaukseen saapuneiden suosiossa. Kaksikko ehti yhteiskuvaan hulinan keskellä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven joulunavauksesta löytyi monta aikaisemmilta vuosilta tuttua elementtiä ja myös jotakin uutta.

Tonttua etsittiin Palotorin joulunavaushulinassa. Mira Luomala kertoi, mistä on kyse.

Palotorilla järjestettiin monipuolisen ohjelman lisäksi joulutori, jossa yhdistykset, yrittäjät ja yksityishenkilöt myivät esimerkiksi leivonnaisia, luonnontuotteita, pellavatekstiilejä ja hunajaa. Kipakasta pakkasesta huolimatta Palotorille tultiin sankoin joukoin viihtymään, tapaamaan tuttuja ja ottamaan ensikosketus joulun tunnelmaan.

MAINOS

Onnin lavalla oli raikui laulu ja musiikki. Palotorin kuvauspisteellä kävi vilske. Tonttua kävivät etsimässä niin perheen pienemmät kuin vähän isommatkin. Etsivän nuorisotyön Mira Luomala kertoi, että tontun etsintää on harrastettu koulun välituntitoimintana. Joulunavauksessa tontun löytäneitä odotti makea palkinto.

Elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Martti Mäkitalo johdatteli avauspuheessaan tapahtumavieraita joulun tunnelmaan.

Kiltteinä joulua kohti

Avauspuheen pitänyt elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Martti Mäkitalo johdatteli kävijät vuoden pimeimpään aikaan osuvan valon juhlan valmisteluihin ja tunnelmaan.

– Pihoille ilmestyy monenlaisia valoteoksia. Lapset ja lapsenmieliset miettivät kuumeisesti aaton tulevia tapahtumia. Onko pukille jo saatettu tiedoksi kaikki toiveet? Täyttyvätkö kaikki toiveet? Onko toiveiden täyttöön aihetta?

Mäkitalo myös esitteli kaupungin elinvoimatoimen tehtäviä ja tavoitteita.

Joulunavauksessa pääsi askartelemaan ja laittamaan joulupostia ikäihmisille.

Joulupukkikin ehti kesken kiireidensä piipahtaa Palotorilla. Yhteisökoordinaattori Tuomas Lahdenperän tähtihaastattelussa Joulupukki kertoi muiden muassa joulunajan suosikkiruuistaan ja itselle mieluisimmasta joululaulusta. Hän myös paljasti, miksi Joulupukki muoreineen päätti laittaa pajansa pystyyn nimenomaan Korvatunturille – ja mitä hän tekee tammikuusta lokakuuhun.

– Töitä. Tammikuussa huolletaan pikkuisen rekeä, ei ole lepotaukoa ollenkaan.

Joulupukki paljasti myös tekemänsä havainnon:

– Alajärvi on yksi kilteimmistä kaupungeista matkani varrella.

Alvar Tintti toivotti puolestaan lehden välityksellä rauhallista joulua kaikille ja vatsat täyteen puuroa!

Alajärven nuorisovaltuuston jäsenten opastuksella sai tehdä oman osuutensa Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan. Kortteja kävi nuorisovaltuuston ohjaaja Katri Nikkarin mukaan askartelemassa 3–10-vuotiaat tytöt ja pojat.

– Kortteja on tehty tähän mennessä noin 70, hän kertoi joulunavauksen vielä jatkuessa.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKorsukuoro ja Paalijärven koululaiset yhteiskonserttiin Itsenäisyyspäivän alla
Seuraava artikkeliPulliainen Vedon viuhkaan – ainoa tavoite mestaruus