Pulliainen Vedon viuhkaan – ainoa tavoite mestaruus

Petri Pulliainen johtaa Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen peliä. Tositoimiin päästään jo lähiaikoina, sillä Veto pelaa TalviSuperpesiksen avausottelunsa Manse PP:tä vastaan joulukuun 16. päivänä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon miesten Superpesis-joukkue on saanut uuden pelinjohtajan. Viime kaudella Kempeleen Kirin pronssille johdattanut Petri Pulliainen on tehnyt Vedon kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Vedossa ”Puli” lähtee kampeamaan joukkuettaan takaisin kultakantaan, vaikka ensi kauden tavoitetta ei ole vielä virallisesti lukkoon. Vedon kakkospelinjohtajana jatkaa Pasi Tyynelä.

MAINOS

46-vuotiaalla imatralaisella on vankka kokemus pelinjohtotehtävistä. Petri Pulliainen on toiminut Superpesis-pelinjohtajana Imatran Pallo-Veikoissa, Kempeleen Kirissä ja Haminan Palloilijoissa sekä Ykköspesiksen Piujon Pesiksessä.

Yksi tavoite

Pulliaisen Veto-kuvio selkeytyi sen jälkeen, kun hän pystyi työnantajansa Stora Enson kanssa hoitamaan asiat siihen malliin, että pestin vastaanottaminen oli mahdollista.

– Lähdemme joukkueen ja valmennuksen kanssa tiiminä tekemään töitä – ja totta kai kohti syksyä. Meidän päämäärämme on siellä. Tavoitteet ovat ensi kesälle kovat. Talvella pitää tehdä laadukkaasti hommia ja kesällä pitää tehdä laadukkaasti hommia ja pelata laadukkaasti.

Joukkueen kanssa lopullista tavoitetta ei ole ehditty lyödä lukkoon, mutta Pulliaisen itsensä mielestä se ainoa tavoite on suomenmestaruus.

Jokaisella pelinjohtajalla on oma tapansa johtaa peliä. Pulliainen toteaa, että hän tuo Vedon pelitapaan uutta. Joukkue kokoontui lajitreenien merkeissä ensimmäistä kertaa yhteen viime perjantaina.

– Joukkueen jäsenet ovat itseohjautuvia ammattilaisia, jotka hoitavat fysiikat ja muuta omalla ajallaan. Joukkueella oli positiivinen fiilis ja itselle tuli tosi iso positiivinen fiilis joukkueesta. Näin, että minkä takia Veto on pärjännyt: osaaminen ja lajitehokkuus näkyvät tekemisestä – ja ennen kaikkea kriittisyys omaan ja toisten tekemiseen positiivisella tavalla. Näkyy, että halutaan olla hyviä.

Ollaan kovia

Omien sanojensa mukaan Veto saa Petri Pulliaisesta taktillisen, yllätyksellisen ja osaavan pelinjohtajan.

– Olemme jutelleet paljon joukkueen kanssa siitä, millainen meidän pelitapamme tulee olemaan. Ennen kaikkea kotiutustilanteisiin tullaan miettimään asioita. Sinne tulee vivahteita ja ehkä vähän suoraviivaisempaa pelaamista.

Mikäli Veto haluaa kehittää pelaamistaan ensi syksyn ratkaisupelejä ajatellen, alkaa siihen tähtääminen Petri Pulliaisen mukaan TalviSuperpesis-sarjasta, jolle hän itse antaa kovan arvon. Veto pelaa Manse PP:tä vastaan 16.12.

– Meidän tarkoituksemme on pärjätä tässäkin sarjassa, jossa saa hyviä pelejä. Mikäs sen mukavampaa kuin pelata hallissa siihen verrattuna, että pelaa toukokuussa harjoituspelejä viiden asteen räntäsateessa. Kun numerolaput lyödään hihaan, meidän pitää olla kovia.

Veto julkisti pelinjohtajansa lauantaina Vimpelin Yrittäjien ja Vimpelin Vedon yhteisissä, kaikille avoimissa pikkujouluissa. Pulliainen naurahtaa, että Vimpelissä oltiin hyvin kartalla, sillä kaupassa piipahtaessaan häneltä oli kysytty, että oletko uusi pelinjohtaja. Pikkujouluissa hänet toivotettiin tervetulleeksi Veto-perheeseen ja tultiin juttelemaan. Hänestä on hienoa, että kannattajia kiinnostaa, että ketä on joukkueessa.

– Itse välillä herkistyin, että voiko tällainen olla totta. Tämä pesti on itselleni iso asia ja kannattajille iso asia. Ensi syksynä vedetään toivottavasti maaliin asti ja sitten järjestetään uudet juhlat.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliUusia tuulia Alajärven joulunavauksessa
Seuraava artikkeliKuortaneen Urheiluopisto yhteistyöhön Alajärven Sähkö Oy:n kanssa