-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Savo Volley selvästi vahvempi Kyyjärvellä

Kyyjärvellä nähtiin tuplapanospeli lauantai-illassa. Savolaiset pelasivat vahvan ottelun ja pehmittivät KyKy-Betsetin hyökkäyspelin. Ottelu vieraille selvästi 0-3 (20-25, 18-25, 22-25).

Ensimmäinen erä alkaa melko tasaisesti molempien joukkueiden käyden vuorotellen johdossa. Alkuerästä Savo Volleyn vastaanotossa oli vielä hieman hankaluuksia, mutta erän edetessä he paransivat vastaanottoaan. KyKy-Betset taas syötti vahvasti Romans Saussin ja Aivars Petrusevicsin johdolla. Erän puolivälissä vieraiden Joonas Jokela asteli syöttöruutuun ja vei joukkueensa johtoon, mikä piti savo koko loppu erän ajan. Savolaiset syöttivät muutenkin vahvasti tehden ensimmäiseen erään viisi ässää. Erä Savo Volleylle lopulta selkeästi 20-25. Mainittakoon vielä, että he ottivat neljä torjuntapistettä ensimmäiseen erään.

MAINOS

Toisessa erässä tahtipuikkoa heilutti savolaiset. He repäisivät heti kahden pisteen johdon tilanteessa 5-7, mistä he lähtevät tasaisesti kasvattamaan johtoaan. KyKy-Betset sortuu virheisiin erityisesti syöttöpaikalla, sillä toiseen erään heille kirjattiin viisi syöttövirhettä ilman yhtäkään ässää. Kaiken kaikkiaan isännät tekevät toiseen erään 10 suoraa virhettä, mikä helpotti huomattavasti Savo Volleyn toisen erän voittoa. Savo Volley taas pelasi melko virheettömästi tehden 4 suoraa virhettä erään. Kyyjärveläisten valmentaja Guntis Atars yritti herätellä joukkuettaan vaihtamalla Manu Asikaniuksen Romans Saussin tilalle, mutta tällä kertaa tämä vaihto ei tuonut toivottua tulosta. Savo Volley voittaa toisen erän 18-25.

Tiukka kolmas erä

Kolmannessa erässä näytti jo, että tänään päästäisiin vielä neljänteen erään. Pelin pisin ja tiukin palloralli nähtiin jo tilanteessa 2-1, kun molemmat joukkueet puolusti mahdottomiakin palloja peliin. Palloralli kuumensi myös hieman tunteita, sillä keskustelun aiheeksi nousi, osuiko pallo kattoon vai ei. Betonimiehet onnistuivat kuitenkin kairaamaan pisteen itsellensä. KyKy-Betset nousi kolmen pisteen johtoon ja oli aina erän puoliväliin asti piikkipaikalla. Savo Volley kuitenkin kampesi tasoihin ja menikin saman tien ohi. Savo Volley oli koko päivän vahva torjunnassa ja napsi myös kolmanteen erään neljä torjuntaa. Vaikka erä olikin tiukka, onnistui Savo Volley viemään sen nimiinsä ja ansaitusti erä heille 22-25 ja ottelu 0-3. Koko pelissä erityisen vaikea pideltävä oli savolaisten hakkuri Joonas Jokela, joka onnistui oikeastaan jokaisella osa-alueella.

Joel Andersson, KyKy-Betset: – Suoraan pelin jälkeen monia ajatuksia, päällimmäisenä pettymys, mutta Savo Volley pelasi paremmin kuin me. He painostivat syötöllään. Oli hankaluuksia ja yritimme löytää ratkaisua, mutta emme onnistuneet siinä.

Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset: – On paljon asioita mitä voidaan kehittää henkilökohtaisesti ja joukkueena. Yksinkertaisia asioita pitäisi tehdä paremmin ja auttaa kaveria. Harjoittelemme tässä hallissa joka päivä, joten jos emme painosta syötöllä, tuossa on tulos.

Joonas Jokela, Savo Volley: – Peli sujui ihan kivasti. Alkoi näkymään niitä asioita, mitä treenattukin. Puolustuspeli toimi ja saatiin sillä tavalla tylsytettyä KyKy-Betsetin hyökkäyspeliä. 3-0 voitto, joten ihan hyvin omakin peli vissiin meni. Pitää useamminkin tulla pieniin halleihin syötteleen, kun kulki.

Guntis Atars, KyKy-Betset: – Pojilla jonkin verran jännitystä. Haluttiin enemmän kuin pystyttiin tekemään. Vastustajan peli ei ollut mikään yllätys minulle, vaikka alkukausi olikin hankala. Savo pelasi tänään erinomaisen pelin. Johti syöttöruudussa, vaikka meidän kotisali. Pojat yritti syöttää riskillä, mutta virheitä tuli liikaa. Ei saatu vastaanottoa irti. Meillä oli mahdollisuus, mutta ei tapettu palloa. Olin tänään tyytyväinen Anderssonin ja Petrusevicsin peliin. Nuoret ehkä jännitti ja halusin kokeneilta pelaajilta enemmän vastuuta.  Savo Volleylla hyvä torjunta ja puolustivat hyvin. Pitkällä erätauolla sanoin, että pitäisi fiksummin pelata.

Timo Tolvanen, Savo Volley: – Teema oli puolustuksella saada Kyyjärven hyökkäyspeliä tylsytettyä. Olen äärettömän onnellinen miten joukkue toteutti taktiikkaa. Hankala saada suoria tappotorjuntoja Kyyjärven tyylistä joukkuetta vastaan. Puolustettiin kärsivällisesti. Meidän onni, että Kuopiossa myös meidän harjoitussali on hieman matalampi niin ehkä se auttoi pallon hallinnassa. Pitkiä palloralleja, kiva katsoa, että pitkiä palloralleja voi pelata myös pienessä hallissa. Pojat pelasivat hyvää peliä. Päästiin syötössä vastaamaan Kyyjärven aseilla ja voitettiin syöttöpeli. Monipuolista ja erilaista syöttöä. Tehtiin ensimmäisessä erässä myös hieman muutoksia vastaanottoryhmittymään ja onnistuttiin. Harvoin Kyyjärvellä näin tyytyväinen voittoon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät