-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Alajärven Optiikka kierrättää vanhat silmälasisi niitä tarvitseville!

Alajärven Optiikasta on usein kyselty, mihin vanhat silmälasit voisi toimittaa kierrätettäväksi uudelle käyttäjälle.

Nyt se on mahdollista toimittamalla lasit Optiikkaan, jossa niiden voimakkuudet mitataan ja kerätään edelleen toimitettavaksi uusiokäyttöön Vision For All -järjestön kautta.

MAINOS
Alajärven Optiikan jouluisessa näyteikkunassa riittää ihania yksityiskohtia! Kannattaa poiketa katsomaan!

Kyseessä on voittoa tavoittelematon järjestö, joka kerää ja toimittaa hyväkuntoisia käytettyjä silmälaseja uusiokäyttöön. VFA on järjestänyt 189 projektia ja yli 273000 ihmistä on saanut sen myötä apua.

Alajärven Optiikan yrittäjä Minna Palomäki kertoo, että silmälasit toimitetaan eri kohteisiin kehitysmaihin. Aikaisemmin niitä on mennyt muun muassa Afrikan maihin, Peruun ja Ecuadoriin. Viimeksi mainitun Minna tietää hyvin, sillä hänen opiskeluaikanaan kierrätykseen VFA:n kautta toimittamansa -11 vahvuuksilla olleet silmälasit päätyivät käyttöön ecuadorilaiselle bussikuskille!

Voi vain kuvitella, miten turvallista kyyti tämän kuljettajan bussissa oli ollut, ennen kuin hän sai silmälasit!

Kierrätykseen kelpaavat silmälasit, joiden pinnoitteet ja linssit ovat kunnossa, mutta epävarmoissa tapauksissa ne kannattaa toimittaa Optiikkaan, jossa niiden kunto tarkastetaan ja lasit lajitellaan ennen eteenpäin lähettämistä.

Moniteholasien osalta on toivottavaa, että jos tiedät niiden voimakkuudet, kirjoitat ne vaikka lapulle mukaan, mutta välttämätöntä tämä ei ole.

Silmälasikotelot eivät mene kierrätykseen, ne on hävitettävä muuten.

Silmälasit kerätään Alajärven Optiikassa banaanilaatikoihin ja niihin pakattuina ne lähetetään edelleen Suomen OEL Oy:lle, joka on optikkoliikkeiden omistama maahantuontiyhtiö. Sen kautta ne lähtevät edelleen VFA:n kautta eri puolille maailmaa.

Keräys on Alajärven optiikassa ainakin toistaiseksi, joten nyt kannattaa kaivella kaapeistaan vanhat silmälasit uuteen käyttöön!

Jouluinen näyteikkuna hurmaa

Alajärven Optiikalla kannattaa poiketa nyt joulun alla muutenkin, jos ei muuten, niin ainakin ihastelemassa sen näyteikkunaa!

Minnan rakentama jouluinen näyteikkuna on kuin suoraan vanhalta ajalta ja monet perheet ovatkin jo käyneet ihastelemassa sen lukuisia yksityiskohtia.

Joulun näyteikkunassa on monia ihania juttuja ja muun muassa Minnan itsensä tekemä maailmanpyörä!

Tuula Jokiaho


sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät